Logar Tespiti
Logar Tespiti Nasıl Yapılır?
Dedektör diye tabir ettiğimiz cihaz ile yapılmaktadır. Sonda diye tabir ettiğimiz şey ise bir vericidir. Tıkanıklık açma makinesine sondayı bağlayıp kanalizasyon giderine göndererek logarın olduğu konumu dedektör ile tespit etmekteyiz. Aşağıda bu konu ile alakalı siz değerli müşterilerimize detaylı bir makale yazarak bu meseleyi aşama aşama anlatarak daha da iyi aktarmaya çalıştık.
1.Aşama; Sondayı Tıkanıklık Açma Makinesine Bağlayarak Kanalizasyon Giderine Göndermekteyiz.
2.Aşama; Dedektör İle Logar Tespiti, Gönderdiğimiz Sondayı Dedektör İle Nerede Olduğunu Görüp Logarın Nerede Olduğunu Anlayabiliyoruz.
Logar Nedir?
Logar tespiti, kanalizasyon tıkanmalarını kolay bir şekilde açmak için belirli mesafelere koyulan bir bileşendir. Logar kapaklarının bazıları dışarıda görünebilir şekilde yerleştirilmiştir. Hatta bunun örneklerini yol kenarlarında vs de görebilirsiniz. Villa, köşk gibi bazı logarlar ise koku gelmesinden dolayı toprak altına gömülerek yok edilmektedir. Herhangi bir tıkanma söz konusu olduğu zaman ise logarın gömüldüğü konum tekrardan açılarak müdahale edilmektedir.
Logar Neden Tıkanır?
Logarların tıkanmasının belirli başlı sebepleri vardır. Fakat en temel nedenleri tıpkı tuvalet tıkanıklığı açma sayfasında anlattığımız gibi giderlere havlu, peçete, kağıt, yemek atıkları, yağlar, çocuk bezleri gibi şeylerin atılması hem mutfak giderlerini, hem klozet giderlerini, hem de kanalizasyon giderlerini tıkayabilmektedir. Bu anlattığım şeyler giderleri sıkça tıkayabilen şeylerdir lütfen bunlara özen gösterelim.
Logar Tespiti İçin Kullanılan Ekipmanlar;
1-Sonda
Sonda diye tabir ettiğimiz cihaz, çevreye frekans yayarak dedektöre bir sinyal göndermektedir. Dedektöre gelen sinyal sayesinde logarın yerini tespit etmekteyiz. Mutfak tıkanıklığı açma makinesi ile beraber sondayı kanalizasyon giderine gönderdikten sonra, logarın nerede olduğunu şu şekilde anlayabiliyoruz;
Bir yandan makine ile sondayı gönderirken bir yandan da dedektörün ekranına bakıyoruz. Ve bir zamandan sonra ise dedektörün ekranında sonda artık ilerlemiyor ve kendi etrafında sürekli turlar attığını görünce logarın artık nerede olduğunu bulabiliyoruz.
2-Tıkanıklık Açma Makinesi
Tıkanıklık açma makinesini zaten bir çoğunuz tanıyorsunuzdur. Tuvalet tıkanıklığını, mutfak tıkanıklığını, kanalizasyon tıkanıklarını vb açmak için kullanılan bir robottur.
Bu makinenin çalışma mantığı ise şu şekildedir;
Makinenin içerisinden bir sipral (yay) geçirilir. Sipralin ucuna bir zincir başlık bağlanarak makinenin koluna resimdeki gibi bastırılır. Kola bastığımız zaman ise makinenin içerisinde ki zincir dönmeye başlar ve bu sayede ileri göndererek tıkanıklıkları açabiliriz.
3-Dedektör
Dedektör, logarı bulmamızı sağlayan asıl cihazdır. Sonda’nın etrafa yaymış olduğu frekanslar sayesinde logarın tam konumunu bulabiliyoruz. Derinlik yazan kısımda ise sonda’nın tespit etmiş olduğu logarın kaç metre derinde olduğunu anlıyoruz.
Geçen günlerde başımıza gelen olaylardan birisi ise şöyledir; Sonda sakin bir şekilde yerin altında 2 metre olarak ilerlerken, birden bire sondanın dedektöre vermiş olduğu frekans kayıp oluyor. Yani bu da yerin altında bir logar olmadığını yada yer altında bir çöküntü olduğunu bize aktarabiliyor.
Tanıtmış olduğumuz bu cihazlar, robotlar hepsi birbirinden son derece kaliteli ekipmanladır. Her ne olursa olsun eğer bir tıkanıklık durumu yaşadıysanız Pimaş Aç ekibini her daima arayarak bu sektöre yıllarını vermiş ustalarımızdan yardım alabilirsiniz.
Logarı bulmak için çağırmıştık. İslam ustaya çok teşekkür ederim 🙂